Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان نینوا به مرکزیت شهر موصل در شمال عراق با کمبود سوخت مواجه است و صف‌های طولانی خودرو‌ها در مقابل جایگاه‌های سوخت تشکیل شده است، صحنه‌ای که چند روزی است تکرار می‌شود، در حالی که مسئولان گفته‌اند که علت این بحران، قاچاق سوخت به اقلیم کردستان است.

به گزارش فرارو، حدود یک هفته است که ده‌ها خودرو ساعت‌ها در مقابل پمپ بنزین‌های موصل در صف ایستاده اند، در حالی که نیرو‌های نظامی نیز از جایگاه‌ها محافظت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالخالق الموصلی راننده تاکسی در حالی که منتظر بنزین زدن به خودروی زردرنگ خود ایستاده بود از این وضعیت گلایه کرد و گفت: ما تمام عمر خود را جلوی پمپ بنزین‌ها و در صف‌ها می‌گذرانیم، این یک امر عادی شده است.

استان نینوا به طور متناوب شاهد بحران کمبود سوخت است. هر لیتر بنزین در این استان با قیمت حدود ۵۰۰ دینار به فروش می‌رسد، اما در کردستان بیش از دو برابر است.

موصل که نیرو‌های عراقی آن را در سال ۲۰۱۷ از دست داعش آزاد کردند و بخش‌های زیادی از آن هنوز ویران است، حدود یک ساعت و نیم با اربیل، مرکز اقلیم کردستان فاصله دارد.

نجم الجبوری، فرماندار نینوا، روز پنجشنبه در گفتگو با یک رسانه محلی درباره بحران بنزین در شهر موصل گفت که به نیرو‌های امنیتی دستور داده است تا نظارت‌ها را تشدید کنند تا هیچ گونه فرآورده نفتی از استان خارج نشود.

به گفته احسان موسی غانم، دستیار مدیر کل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی، استان نینوا روزانه بیش از دو میلیون لیتر سوخت دریافت می‌کند که بیشترین سهم تخصیص یافته پس از استان بغداد است.

وی افزود: افزایش قیمت‌ها منجر به انتقال سوخت از مناطق کم هزینه (استان نینوا) به استان‌های گران‌تر (منطقه کردستان) می‌شود.

عراق دارای ذخایر عظیم نفت است، زیرا این کشور دومین صادرکننده بزرگ در سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) با حجم ۳.۵ میلیون بشکه در روز است و نفت ۹۰ درصد درآمد آن را تشکیل می‌دهد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: فرارو

کلیدواژه: موصل بنزین کمبود بنزین قاچاق کردستان عراق استان نینوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۹۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبیه‌سازی ناسا از سقوط به سیاهچاله + ویدئو

ایتنا - آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که اگر در یک سیاه‌چاله سقوط کنیم چه اتفاقی می‌افتد؟ ناسا، یک شبیه‌سازی ویدیویی فوق‌العاده را از این پدیده به تصویر کشیده که به مخاطبان امکان می‌دهد فرو رفتن در سیاه‌چاله و گذر از «نقطه بدون بازگشت» را در این فرایند تجربه کنند.
در این شبیه‌سازی بصری که به وسیله ابررایانه ناسا تولید شده است، بینندگان در قالب یک فضانورد فرضی و از دریچه چشم دوربینی در فاصله ۶۴۰ میلیون کیلومتری سیاه‌چاله با سرعتی نزدیک به نور به سمت آن می‌روند.

دوربین پس از رسیدن به سیاه‌چاله و با چرخیدن به دور آن از افق رویداد، که «نقطه بدون بازگشت» نامیده می‌شود، عبور می‌کند. در این بازسازی گرافیکی تمامی جزئیات و قوانین حاکم فیزیکی رعایت شده است.

این ویدئو که در یک نسخه ۳۶۰ درجه نیز ساخته شده است، به مخاطب امکان می‌دهد خود را در مرکز همه‌چیز احساس کند و بتواند به اطراف خود نگاه کند. برای تولید این سفر هیجان‌انگیز از ابررایانه «دیسکاور» (Discover) در مرکز شبیه‌سازی تغییرات اقلیمی ناسا استفاده شده است.

این ابررایانه قدرتمند حدود ۱۰ ترابایت داده، معادل تقریباً نیمی از محتوای کتاب‌های کتابخانه کنگره آمریکا، را با ۱۲۹ هزار پردازنده خود در حدود ۵ روز پردازش کرد. همین کار در یک لپ‌تاپ معمولی بیش از ۱۰ سال طول می‌کشد.

جرم سیاه‌چاله بازسازی‌شده در این ویدئو، ۴.۳ میلیون برابر جرم خورشید است و به لحاظ ابعاد معادل سیاه‌چاله مرکز کهکشان خودمان یعنی کهشکشان راه شیری است.

جرمی اشنیتمن، اخترفیزیکدان در سازمان ناسا و از سازندگان این ویدئو، درباره این ویدئو می‌گوید: «مردم اغلب در مورد این سؤال می‌پرسند. شبیه‌سازی این فرآیندهای دشوار کمک می‌کند تا بین ریاضیات نظریه نسبیت و پدیده‌ها در جهان واقعی ارتباط برقرار کرد.»

 
تصویر کامپیوتری ساخته‌شده از سیاه‌چاله

وی اضافه کرد: «سیاه‌چاله‌های با جرم ستاره‌ای که حاوی حدود ۳۰ جرم خورشیدی هستند، افق رویداد بسیار کوچک‌تر و نیروهای جزر و مدی قوی‌تری دارند که می‌توانند اجرام نزدیک‌تر را قبل از رسیدن به افق رویداد از هم گسسته کنند.»

این فرایند که اصطلاحا «اسپاگتی‌سازی» نامیده می‌شود به این دلیل رخ می‌دهد که کشش گرانشی در انتهای جسمی که نزدیک‌تر به سیاهچاله است، بسیار قوی‌تر از نیروی کشش در انتهای دیگر است.

افق رویداد سیاه‌چاله شبیه‌سازی‌شده حدود ۲۵ میلیون کیلومتر عرض دارد و بینندگان ابر مسطح بزرگی از گاز داغ و ساختارهای درخشانی به نام «حلقه‌های فوتونی» را مشاهده خواهند کرد.

همانطور که دوربین به سیاه‌چاله نزدیک می‌شود، درخشش دیسک برافزایشی و ستارگان افزایش می‌یابد. در زمان واقعی دوربین حدود ۳ ساعت طول می‌کشد تا به افق رویداد برسد، اما برای ناظری که از دور مشاهده می‌کند این پدید رسیدن به طور کامل هرگز اتفاق نمی‌افتد.

در واقعا هر چه فضا-زمان بیشتر به افق منحرف می‌شود، تصویر دوربین آهسته‌تر می‌شود و سپس از جایی به بعد به نظر می‌رسد که تصویر منجمد شده است. به همین دلیل است که ستاره‌شناسان در ابتدا از سیاه‌چاله ها به عنوان «ستاره‌های یخ‌زده» یاد می‌کردند.

هنگامی که دوربین از خط افق رویداد عبور می‌کند، نابود شدن آن توسط فرآیند اسپاگتی‌سازی تنها ۱۲.۸ ثانیه طول می‌کشد. از این نقطه، تنها حدود ۱۳۰ هزار کیلومتر تا «تَکینِگی گرانشی» فاصله وجود دارد. این وضعیتی در فضا-زمان است که طبق نظریه نسبیت عام انیشتین، در آن چگالی و میدان گرانشی جسم بی‌نهایت می‌شوند.

این آخرین مرحله از سفر در ویدئوی ناسا، در یک چشم به هم زدن به پایان می‌رسد.
  ویدئو

دیگر خبرها

  • شبیه‌سازی ناسا از سقوط به سیاهچاله + ویدئو
  • جراحی زیر نور ماه، خواب در تابوت و تاراجِ شأن انسان/اینجا رفح است
  • اوجی: افزایش ۴۶ درصدی استفاده از کارت سوخت شخصی در پمپ‌های بنزین
  • کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق
  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق و توقیف ۴۰۰۰ خودروی شوتی در یک سال
  • تقاضا جهانی برای بنزین کاهشی است
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • رشد تقاضای جهانی برای بنزین نصف می‌شود
  • کلاهبرداری با کارت سوخت در پمپ بنزین ها | بپا سوخت ندی!