Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-09@08:44:04 GMT

ارتش سریلانکا به روی معترضان آتش گشود

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۷۱۳۹۹

ارتش سریلانکا به روی معترضان آتش گشود

مقام های سریلانکا روز یکشنبه اعلام کردند در حالی که صف‌های طولانی برای دریافت بنزین و گازوئیل در سراسر کشور تشکیل شده است، ارتش به منظور مهار ناآرامی در یک پمپ بنزین به طرف معترضان تیراندازی کرد.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از خبرگزاری فرانسه، نظامیان در منطقه ویزووامادو واقع در ۳۶۵ کیلومتری شمال شهر کلمبو در حالی که مرکز نگهبانی شان با سنگ هدف حمله قرار گرفت، مجبور به تیراندازی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«نیلانتا پریمارانته» سخنگوی ارتش سریلانکا با اعلام این خبر گفت: یک گروه ۲۰ تا ۳۰ نفره سنگ پرتاب کردند و به کامیون ارتش آسیب رساندند.

براساس اعلام پلیس، چهار غیرنظامی و سه نظامی به هنگام تیراندازی ارتش برای اولین بار به منظور فرونشاندن ناآرامی های مرتبط با وخامت بحران اقتصادی در این کشور زخمی شدند.

به گفته پلیس، با تمام شدن بنزین در پمپ بنزین ها، رانندگان شروع به اعتراض کردند و درگیری هایی با نیروهای پلیس روی داد.

سریلانکا دستخوش بدترین بحران اقتصادی از زمان استقلال است و این کشور در شرایطی نیست که بتواند دلار لازم برای واردات مایحتاجات اولیه از جمله غذا، سوخت ودارو را تامین کند.

این کشور ۲۲ میلیون نفره متحمل کمبودهای شدیدی است و صف های طولانی برای دریافت نیازهای اولیه در خیابان ها تشکیل شده است و این در حالی است که «گوتابایا راجاپاکسا» رئیس جمهوری سریلانکا ماه هاست در برابر درخواست ها برای استعفا به دلیل سومدیریت مقاومت کرده است.

در این میان، مقام های سریلانکایی برای محافظت و نگهبانی از مراکز توزیع سوخت، نیروهای پلیس و نظامیان مسلح را در این مراکز مستقر کرده اند.

دولت تعطیلی دو هفته ای موسسات دولتی و مدارس را در تلاش برای کاهش تردد و ذخیره سوخت اعلام کرد.

این کشور همچنین با رکورد بالای تورم و خاموش های طولانی مدت روبه روست که این موارد به ماه ها اعتراض های مردمی دامن زده است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: بنزین ، بحران اقتصادی ، سریلانکا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بنزین بحران اقتصادی سریلانکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۱۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری دانشگاه‌ها و پلیس آمریکا در شناسایی حامیان فلسطین

 تارنمای خبری آکسیوس افشا کرد که دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی آمریکا در همکاری با پلیس این کشور و با استفاده از نرم‌افزار‌ها و سخت‌افزار‌های نظارتی، معترضان هوادار فلسطین را شناسایی می‌کنند.

این وبگاه نوشت: مجریان قانون هنگام بررسی اعتراض‌های دانشگاهی [در ایالات متحده]و معترضان دستگیر شده، به ابزار‌های تشخیص چهره و نظارت بر رسانه‌های اجتماعی تکیه می‌کنند. با این حال، این فناوری‌ها نواقص بسیاری داشته و ممکن است برخی به اشتباه شناسایی شده و حتی مسئولان از این فناوری سوء استفاده کنند.

در ادامه گزارش آکسیوس آمده است: همکاری پلیس و دانشگاه‌ها در زمینه مسائل ایمنی سابقه طولانی‌ای داشته و تصاویر دوربین‌های دانشگاه ها، موقعیت جغرافیایی معترضان و مطالب منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی در اختیار نهاد‌های امنیتی قرار می‌گیرد.

بر اساس این گزارش، بخش انتظامی دانشگاه‌ها در دوران همه گیری کرونا و به بهانه نظارت بر مسائل ایمنی مانند تیراندازی‌های احتمالی، ابزار‌های نظارتی بیشتری خریداری کردند. حتی برخی دانشگاه‌ها پلاک خوان‌های خودکار را در محوطه نصب کردند.

آکسیوس یادآوری کرده است: طبق تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۲۲، از سال ۲۰۱۵ دست‌کم ۳۷ موسسه آموزش عالی در ایالات متحده از نرم افزار "سوشال سنتینل" (Social Sentinel) که یک ابزار نظارت بر محتوای رسانه‌های اجتماعی است، برای نظارت بر دانشجویان معترض استفاده کرده اند.

این وبگاه خبری تاکید می‌کند: اکنون بیم از آن وجود دارد دانشجویانی که در اعتراضات اخیر شرکت کرده‌اند، حتی پس از دانش‌آموختگی نیز با افزایش نظارت نیرو‌های امنیتی مواجه شوند. با این وجود، بسیاری از معترضان با فناوری‌های نظارتی آشنایی دارند.

آکسیوس می‌افزاید: در سال ۲۰۲۰ و در جریان اعتراضات "زندگی سیاه‌پوستان مهم است"، بسیاری از مردم دریافتند که ماسک‌هایی که برای جلوگیری از شیوع کووید-۱۹ بر صورت می‌زدند، می‌توانند تشخیص هویت آنها را برای دوربین‌های تشخیص چهره دشوارتر کنند. از این رو بسیاری از شرکت کنندگان در اعتراض‌های اخیر حمایت از فلسطین نیز برای جلوگیری از شناسایی، از ماسک صورت استفاده کردند.

به نوشته این رسانه، در جریان اعتراض‌های ۲ هفته اخیر دانشجویان طرفدار فلسطین، بیش از یک هزار و ۹۰۰ نفر در دست‌کم ۴۳ پردیس دانشگاهی آمریکا دستگیر شده اند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • مبادلات تجاری ایران و‌ سریلانکا دوباره برقرار شد
  • ازسرگیری تجارت ایران و سریلانکا/ پیشنهاد برقراری تجارت ترجیحی
  • حمله پلیس آمریکا به هواداران فلسطین در نیویورک+ فیلم
  • سرکوب تظاهرات دانشجویی در اروپا پس از رد آتش بس
  • حمله خشونت‌آمیز پلیس هلند به دانشجویان حامی فلسطین
  • پلیس فرانسه با گاز اشک‌آور به حامیان فلسطین حمله کرد+ فیلم
  • پلیس فرانسه با ضرب‌وشتم و گاز اشک‌آور به حامیان فلسطین حمله کرد
  • حمله پلیس به معترضان نسل کشی در غزه
  • زدوخورد معترضان اسرائیلی با عناصر پلیس در اراضی اشغالی
  • همکاری دانشگاه‌ها و پلیس آمریکا در شناسایی حامیان فلسطین